pixel

Siemens се отказва от слънчевата енергия

сименс

Източник: publics.bg

Германската инженерингова група Siemens планира да продаде соларния си бизнес като част от програмата си за намаляване на разходите и вече води преговори с потенциални купувачи, съобщи Reuters.

Заради променените условия, слабия растеж и силния ценови натиск на соларните пазари очакванията на компанията за резултатите от бизнеса на това поделение не са добри, заявяват от Siemens. Тя ще продължи да присъства в сектора за възобновяеме енергия чрез вятърните и водните си централи, пише „Капитал“.

Ходът е част от програмата на Siemens за намаляване на разходите, обявена този месец.

Siemens заяви, че като част от плана ще прегледа бизнесите си, които имат слаби резултати. Така за продажба са обявени соларно-термалния и фотоволтаичния бизнес. В тях са ангажирани 680 служители и през миналата година са генерирали по-малко от 300 млн. евро приходи и отчитат загуби.

От Simens все още не са заявили какава сума се опитват да спестят или какъв е броят на работните места, които може да бъдат съкратени като част от новата програма на компанията. Очаква се групата да обяви още детайли при публикуването на годишните си резултати на 8 ноември.

Сименс

Siemens AG е глобален лидер в областта на електрониката и електротехниката, който работи в сферата на индустрията, енергетиката и здравеопазването. Повече от 160 години Siemens е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие. Компанията е най-големият световен доставчик на екологични технологии, като генерира приходи от „зелени” продукти и решения в размер на 28 милиарда евро за финансовата 2010 година. Siemens е на българския пазар от повече от 130 години, като днес в компанията работят над 450 души, 200 от които са заети в производството на компоненти за трансформатори. Компанията предлага на българския пазар иновативни продукти, решения и услуги от огромното си портфолио – от първата телеграфна мрежа в страната след Освобождението, първите електрогенератори и рентгенови апарати през 20-те години на 19 век, до днешните съвременни решения като най-екологичната електроцентрала работеща в комбиниран цикъл, модернизация на производствените процеси в индустрията, интелигентни сградни технологии, безопасни и ефективни медицински апарати от най-висок клас.

Прочетете също: