pixel

Ще финансираме проекти за екологична инфраструктура

ecologichna

За първи път от 15 години България ще финансира проекти за екологична инфраструктура през 2014 година. Това каза министърът на околната среда и водите Искра Михайлова на пресконференция за отчет на работата на министерството през второто полугодие на 2013 година.

В периода от август до края на ноември министър-председателят Пламен Орешарски направи поредица от срещи с представителите от регионите, които дадоха информация за важните за регионите проекти.

„През периода от юни досега екипът на МОСВ трябваше спешно да се справи с няколко пакета задачи. На първо място – планирането и дефинирането на задачите по бюджета за 2014 година. Няколко пъти се е налагало да коментираме, че имаме проблем с бюджета. Бюджетът за 2014 година на МОСВ е в рамките на бюджета за 2013 година“, обясни Искра Михайлова

„Има една съществена разлика – разлика в общата философия на държавата с обособяване на специалния инвестиционен фонд – програма за устойчиво регионално развитие. Очакваме около 1/3 от тези 500 млн. лв., които държавата определи за инвестиции, ще бъдат инвестирани в проекти за екологична инфраструктура“, коментира министърът на околната среда и водите .

България няма да загуби нито едно евро по ОП „Околна среда“, каза още екипът на Искра Михайлова.

След пътуване до Брюксел миналата седмица сега министър Михайлова увери, че предложените мерки са одобрени от Еврокомисията. Вече са сформирани работни екипи, предстои проверка на всички обществени поръчки по ОП „Околна среда“ за периода 2010-2013 година.

По думите на Михайлова ще бъдат проверени над 300 обществени поръчки, като се очаква ревизията да приключи в края на февруари следващата година. Също така ще се направи нова проверка на изпълнените препоръки на ЕК в последните три години.

В пресконференцията участват и заместник-министрите на околната среда и водите Чавдар Георгиев, Атанас Костадинов и Дин Онбаши.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: