pixel

Шест пешеходни моста в Южен парк ще бъдат ремонтирани

южен парк

Източник: vestnikstroitel.bg

В рамките на програмата на Столичната община за реконструкция на мостови съоръжения започна ремонтът на шест пешеходни моста в Южен парк. Мостовете са над река Дреновичка  не са ремонтирани откакто са построени, или повече от 30 години. Вчера проверка на строително-ремонтните работи в парка направиха заместник-кметовете на София Любомир Христов и Мария Бояджийска, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Ремонтирана е и метална пешеходна пасарелка по продължение на ул. „Забърде“ над река Перловска. Съоръженията са с дължини от 14 м до 27 м и ширини от 5 до 7,2 м.

На моста при ул. „Бяла черква” е изградена нова връхна конструкция. Старата връхна конструкция беше в лошо състояние, със силно корозирали метални греди и изгнили дървени талпи.

Конструкциите на другите пет съоръженията също са цялостно санирани и укрепени. Вложени са общо 50 куб. м бетон, 3200 кг арматура и 700 кг саниращи материали. Направени са 300 кв. м нови метални парапети. Положени са общо 90 т нов асфалт в зоната на съоръженията. От бюджета на Столичната община за ремонта на съоръженията са вложени около 86 000 лева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: