pixel

Дянков обеща скоростен път между Смолян и Пловдив

скоростен път

Източник: dariknews.bg

500 000 лева ще отпусне вицепремиерът Симеон Дянков за проектирането на високоскоростен път Пловдив – Асеновград – Смолян.

„С радост ще предоставя тези средства още следващата седмица на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да започнат дейностите, свързани с предпроектните проучвания, проекти, изпълнител“ – обяви финансовият министър по време дискусията „Смолян – нови маршрути за културен и екотуризъм в областта“, която се проведе в общината.

Дянков посочи, че за този път се е говорило отдавна, бил е заложен като национален приоритет, но поради липса на средства не е бил придвижен. Финансирането е договорено от Брюксел, защото попада в разширението на коридорите за транс европейската мрежа.

„Когато има добра инфраструктура, ще бъдат достъпни и туристическите дестинации за българи и чужденци“ – каза още Дянков.

През пролетта на следващата година ще бъде реконструиран и пътят Неделино – Баните, за който от осем години има проект. По този начин средновековните обекти в двете общини ще станат достъпни за туристите.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: