pixel

Съживяване на строителството в Русе

строителство

Източник: publics.bg

Строителния бизнес в Русе се възражда. Това показва статистиката на Регионалното статистическо бюро. През третото тримесечие на 2012 г. общинските администрации на територията на област Русе са издали разрешителни за строеж на 29  жилищни сгради с 7 159 кв. м. разгъната застроена площ , и на 34 други сгради с близо 13 000 кв. м. разгъната площ. Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради нарастват с 81.3%, жилищата в тях – с 3.4% и застроената им площ – с 20.4%. Увеличение е регистрирано и при броя на другите сгради с 6.3%, а тяхната РЗП е повече със 118.4%, съобщи „Дарик“.

В сравнение с третото тримесечие на 2011 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради бележат увеличение с 20.8%, жилищата в тях – с 25.0%, а разгънатата им застроена площ – със 74.2%. Другите сгради намаляват с 30.6 %, а  тяхната РЗП – с  59.6%.
Най-голям брой разрешителни за строеж в областта, са издадени за територията на община Русе – на 16 жилищни сгради с по едно жилище в тях и с 4768 кв. м разгъната застроена площ, и на 17 други сгради с 5887 кв. м РЗП.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: