pixel

Райков: Държим на проекта за ларгото на София

ларгото

Източник: dariknews.bg

Служебният премиер Марин Райков заяви, че правителството ще продължи да държи на проекта за ларгото на столицата, а по повод метрото бе категоричен, че разширяването му трябва да продължи. В период на избори развитието на страната не може да спре, заяви пред журналисти служебният министър-председател, след като заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова разгледаха ларгото. Освен него, в компанията на Фандъкова, шефа на „Метрополитен“ Стоян Братоев и зам-кмета по културата Тодор Чобанов, Райков разгледа и църквата „Света Петка“, археологическите разкопки пред ЦУМ и метростанция „Сердика 2″.

Ларгото е част от самоличността на София и проекта за него ще даде допълнително на нашата столица един европейски характер, коментира Марин Райков. Той допълни, че е приятно изненадан от големия брой хора, които ползват столичното метро.

По думите на Йорданка Фандъкова проектът за Ларгото се развива в срокове, а разкопките на метростанция „Сердика 2″ трябва да приключат до края на тази година. Тя заяви и че общината е привлякла над 2 млрд. лева инвестиции в инфраструктурата на София. Големите пък и по-малките проекти на София, които дадоха резултат през последните години и то видим, се реализират най-вече благодарение на европейското финансиране и доверието на Брюксел, изтъкна Фандъкова. Тя допълни, че проектът за ларгото се развива в срокове и изрази недажда министърът на културата, с когото е разговаряла, и лично да се ангажира, за да може търгът да приключи и до края на годината вторият етап от проекта да бъде реализиран.

Пред журналистите Марин Райков заяви още, че по никакъв начин не се чувства част от предизборната кампания на ГЕРБ и поясни, че областните управители, които ще излязат в отпуск по време на кампанията са го уверили, че ще посочат свои заместници.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: