pixel

Създадоха апартамент с интерактивни стени

интерактивни стени

Източник: novinar.bg

Почитателите на социалните мрежи вече могат да бъдат сигурни, че нищо не може да ги лиши от удоволствието да прекарват времето си на компютъра.

Учените създадоха технология, която позволява да си направите интерактивни стени у дома, така че да заприличат на сензорни екрани. Системата, наречена „Openarch“ позволява да сте онлайн навсякъде в апартамента си.

Мечтите на компютърните маниаци вече оживява. Можете да се обадите на приятел, да чатите или да разглеждате нещо, докато сте в леглото, в банята или в кухнята. Можете да управлявате всичко от всяко едно място в жилището си.

Чрез програмата ще можете да активирате дори електрическите уреди в дома си, да пускате музика или да намалявате осветлението само с едно движение на ръката. Проектът стартира преди три години и днес апартамент в Северна Испания вече използва всички екстри на технологията.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: