pixel

Проектирането на тунела под Шипка започва

tunel

Договор за създаване на разширен идеен проект на тунела под Шипка бе подписан вчера между пътната агенция и полската компания “Мости Катовице”, която участва в търга в обединение с дъщерната си фирма “Мости България”.

Проектът трябва да е готов за 120 работни дни и струва 125 хил. лв. Той включва и новите части от обхода на Габрово, както и 10-километрова пътна връзка от обходния път до самия тунел.

Финансирането на 3-километровия тунел под Шипка все още е под въпрос. Той е включен сред приоритетите на новата оперативна програма “Транспорт” 2014-2020 г., но тя все още не е утвърдена от Европейската комисия.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: