pixel

Съвременни енергийно ефективни решения за сглобяеми къщи

RigiStabil са строителни плоскости от гипскартон с повишена здравина за сухо строителство на гипсова основа. Системите от RigiStabil притежават всички традиционни предимства на сухото строителство, но в същото време имат повишена здравина в сравниние със системите от гипскартон.

Целенасочените промени в технологията на производство на гипсовата сърцевина и специалния картон придават на новата плоскост висока якост, гъвкавост и издръжливост, а също така и повишена влагоустойчивост.

Технологичните промени направиха възможно използването на гипскартон за приложения, за които доскоро се ползваха само хомогенни строителни плоскости. Строителните гипскартонени плоскости RigiStabil сега вече могат да се ползват за носещи конструкции.

Климатична мембрана Vario КМ Duplex
Мембрана, състояща се от разграфена полиамидна мрежа каширана с нетъкан воал, паропропускливостта на която варира в зависимост от относителната влажност.

Isover Super Profi са компресирани ролки от стъклена минерална вата. Произвеждат се от стопени в пещ минерални суровини, които в последствие се фиберизират чрез TEL процес, като се впръскват свързващи вещества и се добавят минерални масла за предпазване от прах и проникване на влага.

Антикондензното фолио Tyvek Solid е еднопластова мембрана, която се използва при изграждането на скатни покриви и вентилируеми фасади.

Glasroc® X е гипскартон за външно приложение от гипсово ядро със специални добавки и двустранна армировка от стъклен воал. Може да се използват за външни стени, облицовки и тавани, покрити с тънкослойна мазилка, както и за изграждане на композитни топлоизолационни системи (ETICS).

Weber

Weberguard EPS-F Elastic (510P) с подобрена формула се използва за за лепене на топлоизолационни плочи EPS-F, EPS-G, XPS и минерална вата (MW). weberguard EPS-F Elastic e суха прахообразна лепилнo-шпакловъчна смес на база на цимент и полимерни добавки за лепене и шпакловане на фасадни топлоизолационни плочи. Отличава се с висока здравина и еластичност, висока пластичност, отлично сцепление с основата и много добра паропропускливост. Лепило-шпакловката weberguard EPS-F Elastic е част от топлоизолационните системи webertherm Family Classic и webertherm Family Optimum. Освен за употреба при топлоизолиране на фасади е подходяща и за самостоятелно шпакловане.

Стъклотекстилна мрежа webertherm e за вграждане и армиране на слоеве при строителни дейности. Препоръчва се като мрежа за шпакловка по фасади и вътрешни стени.

Weberpas Грунд е грунд за подготовка на вароциментови основи преди нанасяне на фасадни тънкослойни мазилки – силикатни, силиконови, полимерни, минерални и мозаечни. Дълбочинно импрегнира, заздравява и изравнява попиващата способност на основата. За вътрешна и външна употреба.

Weberpas Clima е готова за полагане фасадна пастообразна тънкослойна мазилка. Използва се за защитно и декоративно покритие при ремонт на стари фасади и завършване на нови фасади. Особено подходяща е за къщи и жилищни сгради, както и за сгради във влажен климат и обилна растителност. Поддържа фасадата чиста и без микроорганизми, като разстила бързо капките и така фасадата изсъхва по-бързо. weberpas Clima може да се използва като крайно покритие за webertherm топлоизолационна система.

Сен-Гобен България

В България Saint-Gobain е представена от направленията Ecophon, Isover, Rigips, Weber и представителствата Glass, Formula и PAM. Компанията разполага с два завода на територията на страната и има 96 служители.

Прочетете също: