pixel

Саудитски принц ще строи небостъргач с височина 1.6 км

небостъргач

Източник: inews.bg

Саудитският принц Алуалид бин Талал Ал Сауд се е спрял на Москва като едно от места, където ще бъде  построен най-високият небостъргач в света, предаде ИТАР-ТАСС. Засега се е обсъждала идеята да се издигне кула, висока 1,6 километра.

Сред кандидатите за мястото, за най-високата сграда в света са и други големи столици и мегаполиси. Така като конкуренти на Москва, принц Бин Талал посочва Шанхай, Лондон и Ню Йорк. Но за да се избере печелившото място, заинтересованите страни трябва да предоставят данъчни облекчения и да осигурят държавна подкрепа, подчерта принца.

Построяването на такава сграда ще струва милиарди долари, допълва БТА.

Местни експерти са на мнение, че ще се появят много трудности при строежа на толкова висока сграда. Една от тях е доставянето на вода на последните етажи на небостъргача, заради икономическата и техническата гледна точка.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: