pixel

Международна награда за сграда в София

Сердика офиси

Източник: vestnikstroitel.bg

Сградата на S IMMO AG – „Сердика офиси“, получи наградата за зелена сграда в Югоизточна Европа в рамките на международния конкурс за недвижими имоти SEE Real Estate Awards.

Проектът бе отличен за внедрените решения за енергийна ефективност.

Организатор на престижния конкурс, който се провежда за осма поредна година, е специализираната медия EuropaProperty. Заключителната церемония по награждаването тази година се състоя в Букурещ. Представители на 26 компании за недвижими имоти, финанси и инвестиции оценяваха проектите. Изборът на победителите беше удостоверен от Ernst & Young.

Зданието се издига на осем етажа над „Сердика Център” на бул. „Ситняково“ в София. За постигането на по-висока енергийна ефективност допринася системата за управление. Тя контролира осветлението на общите площи и отдадените под наем, паркинга, отоплението, вентилацията, охлаждането, програмирането на асансьорите и други елементи.

Покривът допринася за по-малките вредни емисии в атмосферата. Благодарение на големите зелени площи върху него сградата позволява усвояването на по-голямо количество дъждовна вода и същевременно абсорбира замърсителите и въглеродния двуокис. Прозорците и слънцезащитните приспособления имат двойно вътрешно остъкляване и ламинирано нечупливо стъкло от външната страна.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: