pixel

Стъклен покрив в ботаническата оранжерия Benmore

Hedafor

Уникален стъклен покрив от Hedafor, компания от групата Deforche Construction Group, е монтиран на стария портал в ботаническата градина Benmore, оформяйки пространството като оранжерия.

Новият покрив е прикрепен към оригиналните стени на фернерията, специализирана градина за отглеждане и излагане на папрати, които са на повече от 200 години. Стените са напълно реставрирани като част от проекта. Отдалеченото местоположение на обекта и трудният достъп в гората са предизвикателство за монтажа. Конструкцията на сводестия покрив с формата на бъчва е създадена от извита стомана и фасетирано стъкло.

Hedafor

Структурата е уникална, включваща три нива, всяко от които осигурява различни условия за отглеждане. Долното ниво, при влизане в оранжерията, остава без пряка слънчева светлина, което благоприятства процъфтяването на растителността в дълбока сянка. На средното ниво светлината се филтрира през три папрати, които създават среда, подходяща за различни ниски растения. Накрая, изкачвайки се до горното ниво, растенията се възползват от излагането на пряка слънчева светлина.

Снимки: Hedafor

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: