pixel

Санират за 1 млн. лв. две столични училища

училище

Националният Доверителен ЕкоФонд одобри за финансиране чрез Национална схема за зелени инвестиции проектите на Столична община за подобряване на енергийната ефективност в 85 СОУ в район „Кремиковци” и 29 СОУ в район „Сердика“.

Размерът на планираните инвестиционни разходи за двете столични училища възлиза на общо 1 млн.лв., съобщи БНР.  85% от средствата са безвъзмездна помощ от фонда и 15% съфинансиране от бюджета на Столична община.

Предвидените дейности включват подмяна на дограма, топлоизолация на външни стени, покриви и подове, основен ремонт на отоплителни, вентилационни и ел. инсталации, поставяне на енергоспестяващо осветление.

С ремонта не само ще бъде осигурен топлинен комфорт на учениците, но и ще бъде постигната значителна икономия на средства, които ще могат да бъдат инвестирани в други подобрения на образователната база.

Училищата в „Кремиковци“ и „Сердика“ са втори пакет от проектни предложения, с които Столичната община кандидатства за финансиране от Националния ЕкоФонд.

В процес на оценка за финансиране от са още три проектни предложения за внедряване на мерки за енергийна ефективност.
Това са 90 СОУ в район „Люлин”, 11 ОУ в район „Изгрев” и 146 ОУ в с. Волуяк, район „Връбница“. Общата стойност на заложените в трите проекта дейности е 2,1 млн.лв.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: