pixel

„Самсунг“ изграждат нова централа в Силициевата долина

самсунг

Манията сред технологичните гиганти да имат свои нови централи не подмина и „Самсунг”. Корейската компания започна строителството на нов кампус в Сан Хосе, Калифорния. Новата сграда в Силициевата долина, в която ще бъдат вложени 300 млн. долара, е само на 20 минути път с кола от щаб-квартирата на големия съперник Apple.

Архитектурният дизайн е дело на студиото NBBJ и е така проектиран, че насърчава работата в екип в т.нар. отворено работно пространство. Той наподобява правоъгълна торта, като се редуват офиси и зелени етажи. В комплекса са предвидени и спортни съоръжения, паркинг и кафенета, част от които ще бъдат достъпни и за външни посетители.

Калифорния

Сградата е екологична и енергийно ефективна. На покрива са  разположени слънчеви панели. Големите стъкла позволяват проникване на светлина в дълбочина, а зелените площи осигуряват връзка с природата. По план офисът трябва да бъде завършен през лятото на 2015 г. Очаква се в него да започнат работа 2 хил. служители на „Самсунг”.

Източник: vestnikstroitel.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: