pixel

Самоделен мини-ВЕЦ в Чили

vetz

Мъж на име Манфред Морнинвег, който сметлан свят за твърде „шумен и забързан“, решил да си построи къща на едно тихо парче земя в Чили с площ 40 хектара. Като част от проекта си той планирал изграждането на малка локална ВЕЦ за производството на електроенергия за неговия дом-мечта. Човеът документирал самоделната ВЕЦ-система и цялото си приключение по изграждането й. Ако сте любители на “направи-си-сам“ и екологичния живот, това може да ви се стори интерсно.

vetz

Това е отливът от турбината, където „уморената вода“ излиза след усилената работа по въртене на турбината, която генерира електричеството.

vert

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: