Тунелът на „Струма“ ще е с две тръби

amstruma-131213

Тунелът на магистрала “Струма” през Кресненското дефиле ще бъде с две тръби. Това заяви регионалният министър Десислава Терзиева по повод информации в интернет, че държавата се кани да спести средства за още пътни обекти през следващия програмен период и в 15-километровия тунел превозните средства ще се разминават в една тръба.

Според Терзиева вариантът на тунел с две тръби е бил единственият, който е обсъждан по време на техническия комитет в Европейската комисия. Там ясно е било заявено, че изискванията за безопасност не допускат по автомагистралите колите да се разминават без никаква преграда между тях.

Веднага след Нова година започват търговете за рехабилитация на 41 км от магистрала “Тракия” в Пловдивско и Пазарджишко, които са в лошо състояние. Те ще се финансират от бюджета и чрез инвестиционен заем от Световната банка. Разглежда се възможността и за рехабилитация на участъка от 6-и до 10-и километър на “Тракия” преди Вакарел, където също има разбит асфалт.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: