pixel

Търсят инвеститори за столичния Лас Вегас

stolichnia las vegas

Инвеститорът от Хонконг Стивън Ло стартира набиране на капитал за мащабния си туристически и атракционен проект край София. Средствата се търсят от компанията „Кепитал консепт Лимитед“ (бивша „Уелкъм Холдингс“). Днес тръгна търговията с варанти на фондовата борса (ценни книжа, даващи право за купуване на акции на по-късен етап), като до ранния следобед нямаше сключени сделки.

Инвестицията в проекта се изчислява на над 1,5 млрд. евро, като Ло обяви, че търси партньори от Китай, Хонконг, Малайзия и други страни от региона. „Кепитал консепт Лимитед“ емитира 1,375 млрд. варанта с емисионна цена 0,001 лв. Ако те се продадат, дружеството ще набере 1,375 млн. лв. Притежателите на варантите получават правото срещу тях да запишат една нова акция от капитала на компанията за 5 лева в следващите 6 години. Така на практика компанията може да набере 6,875 млрд. лева, съобщава standartnews.com.

Проектът предвижда да се изградят няколко луксозни хотела до 2018 г. с капацитет над 4000 стаи, най-големият закрит аквапарк в Европа, казино, спортна зала, изложбен център, барове и ресторанти, параклис, търговски център с площ около 100 хил. кв. м, детски развлекателен център, жилищна зона, закрита градина, концертна зала и други. Контролираните от Стивън Ло компании придобиха и голф игрището „Света София“ в близост, което също ще бъде присъединено към комплекса. Инвеститорът вече придоби общински земи в района на софийското село Мусачево и продължава преговорите с държавата и с частни собственици за останалите терени.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: