pixel

”Музейко” отвори врати за малки и големи

museiko

Детският научен център „Музейко“ беше официално открит на церемония снощи, а от днес приема посетители. „Музейко“ е най-големият детски научен център в Източна Европа с площ над 3500 кв. м, като 2000 кв. м са за интерактивни игри. Намира се близо до метростанция „Г. М. Димитров“.

Колко тежиш на Марс? Искаш ли да видиш хората през очите на скакалец? Можеш ли да накараш вулкан да изригне или да предизвикаш земетресение? „Музейко“ обещава да даде отговорите на тези и много други въпроси на децата и техните родители по интересен и завладяващ начин, разбивайки схващането, че науката е сложно и скучно нещо.

„Музейко“ е подготвил 130 забавни игри в 12 постоянни и една пътуваща изложби.

Има планетариум с 15 места, който предлага шоу програми и интерактивни разговори за звездите, създаването на Вселената, Слънчевата система, извънземните, енергията и много други.

Заедно с „Музейко“ можете да “раздвижите“ земните плочи, да предизвикате изригване на вулкан, да видите някои от най-странните видове, открити в пещерите, и да научите как безпогрешно да разпознавате сталактити от сталагмити.

Родителите могат да помогнат на своите деца да сглобят модел на космическата оранжерия, да научат заедно каква светлина обичат растенията и да потренират като астронавти, да оставят послание за бъдещето в капсула на времето, съобщава dir.bg.

При откриването на музея кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че това не е само музей за деца, а място, което ще ги вдъхновява, ще провокира вроденото им любопитство към света и ще възпитава отношението им към знанието.

„Музейко“ е перфектното интерактивно училище. Знам, че вече има записани групи от софийските училища, които да идват тук и да провеждат часовете си. Това е била мечтата на много хора от сферата на образованието. Тя се сбъдна и пожелавам на учителите в София да се възползват от тази великолепна придобивка”, каза Фандъкова.

„Музейко“ е инвестиция изцяло на Фондация “Америка за България“ на стойност 21 милиона щатски долара – както за построяването на музея, така и за подпомагане на дейността му през първите няколко години.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: