pixel

Покана от Хабитат България

habitat

Искате ли да бъдете доброволец и да подкрепите четири деца да имат свой дом?
Нека тогава заедно да отбележим Междунардния ден на Хабитат!

Кога: 4-ти октомври, 2015г. , неделя
Къде: ул. „Струма“ N31 (западен край), гр. Костинброд, област София

Хабитат България, част от глобалната нестопанска огранизация Habitat for Humanity International, е посветена на каузата за елиминиране на жилищната бедност. Организацията изпълнява проект, чиято цел е изграждането на четири нови енергийно-ефективни еднофамилни къщи, разположени на територията на Костинброд. Със съдействието на община Костинброд и районите „Надежда“, „Връбница“, „Нови Искър“ и „Люлин“ на Столична община, Хабитат България избра подходящите бенефициенти – четири млади многодетни семейства с доказана жилищна нужда. С помощта на над 300 доброволци от 42 страни по света, две от семействата вече живееят в своите нови домове, а домовете на останалите две семейства ще бъдат завършени през следващата година.

По случай Междунардния ден на Хабитат обявен от ООН*, организацията ще бъде домакин на доброволческа инициатива с участието на известни личности, журналисти, корпоративни партньори, международни и местни доброволци подкрепящи каузата на Хабитат България и семействата – бенефициенти! Рамо до рамо, всички доброволци ще се включат в изграждането на техните домове!

habitat

Бъдете добровлец към Хабитат България на 4-ти октомври (неделя) и помогнете на две семейства да имат свой собствен дом! Уверени сме, че такива инициативи са добра основа за бъдеща съвместна работа и взаимна подкрепа!

С благодарност и в очакване на Вашето потвърждение!
Деница Илиева
Коорднатор Комуникации и Ресурси / Координатор Доброволци
Хабитат България
Т: 02 / 983 24 10 // Моб. +359 878 702 545 // Е-mail: [email protected]

Допълнителна информация: До момента Хабитат България е построила 10 нови жилища, като с проекта в Костинброд организацията възобновява строителната и доброволческата си дейности в България. Към днешна дата, Хабитат България е подпомогнала над 2 600 партньорски семейства в цялата страна. За повече информация посетете www.facebook.com/HabitatForHumanityBulgaria

*През 1985 г. ООН решава всеки първи понеделник през oктомври да се отбелязва като Световен ден на Хабитат, за да се обърне внимание на нуждата от прилични, безопасни и финансово достъпни жилища по целия свят. Тази година  датата е 5-ти октомври.

 

habitat

ПРОГРАМА
Международен ден на Хабитат


09:00ч. – 09:45ч.:

Отпътуване с автобус от сборен пункт в София до строителния обект на Хабитат България в Костинброд. Сборен пункт: НДК, пилоните откъм бул. „Витоша“;

10:00ч. – 10:15ч.:

Посрещане, представяне на проекта и семействата – бенефициенти;
Лека закуска: кафе и сладки по време на представянето;

10:15ч. – 10:30ч.:

Инструкции за безопастност, оглед на обекта, разпределение работните задачи;

10:30ч. – 12:30ч.:
Строителни дейности: зидане на стени и поставяне на топлоизолация;
Благодарствени сетификати и снимки;

12:30ч. – 13:30ч.

Обяд на строителната площадка, провеждане на интервюта;

13:30ч. – 14:15ч.

Отпътуване с автобус от строителния обект на Хабитат България в Костинброд до сборент пункт в София;

Бележки:
– Хабитат България ще осигури необходимата техническа екипировка за извършване на строителните дейности;
– Моля имайте предвид прогнозата за времето за 04.10.2015г.;
https://sinoptik.bg/kostinbrod-bulgaria-100730084/10-days/10
– Носете топли и удобни дрехи и обувки с дебела подметка;
– Автобусът ще бъде до строителната площадка през целия ден и може да бъде използван за преобличане и съхранение на личен багаж;
– Вода, кафе, чай и дребни сладки ще бъдат на разположение през целия ден;
– Обяд – опции за вегетарианско и месно меню.

Хабитат България

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: