pixel

Над 1600 блока вече са готови за саниране

sanirane

Над 1600 договора за саниране на жилищни сгради са подписани по безплатната програма на правителството. Това стана ясно вчера при откриването на още два блока в Благоевград, които са обновени. Така санираните блокове в страната стават три, след като първият беше открит през лятото също в Благоевград.

По програмата вече са подадени 1821 заявления за интерес и финансова помощ от сдружения на собственици в цялата страна, 1718 са одобрени. Сключените договори между общини и сдружения са 1707, а тристранните договори между кметовете, Българската банка за развитие (ББР) и областните управители са 1618. За близо 130 сгради са изготвени технически обследвания и „паспорти“ за енергийна ефективност. За 19 от тях има и сключени договори за инженеринг. Общо 1 млрд. лв. са предвидени по програмата и вече са договорени като заем от ББР.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: