pixel

10 млн. лв. за ремонти на училища

Ирина Савина

Източник: focus-news.net

В бюджета за следваща година за ремонтни дейности в училища са заложени около 10 млн. лв., но се работи по програма, която би могла да осигури повече средства. Това каза пред журналисти вчера зам.-кметът на Столична община Ирина Савина, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Савина посочи, че за тази година за това са отделени 15 млн. лв., като тези средства са от различни механизми за финансиране. До края на месец ноември трябва да бъдат приключени ремонтите в 168-мо училище в „Слатина”, 167-ма детска градина в „Триадица” и 56-то училище в „Люлин”, каза още Савина.

До края на годината ще започнат ремонтни дейности на още четири обекта – три училища и една детска градина. За следващата година е изготвена програма, която отсега е заложена в проектобюджета за конструктивни укрепвания и енергийна ефективност, каза още зам.-кметът на Столична община. Тези дейности се финансират от капиталовата програма, Международен фонд „Козлодуй”, европейски средства и Национален доверителен екофонд, допълни Савина.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: