pixel

Фандъкова иска оставки в ЦГМ и наказва зам. кметове

градска мобилност

Източник: vestnikstroitel.bg

Наказвам с предупреждение за уволнение зам.-кметовете Любомир Христов и Дончо Барбалов и искам оставките на Николай Костов и Методи Аврамов, от управлението на Центъра за градска мобилност. Това заяви на извънреден брифинг кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Според нея сгрешената лихва за „Карат С“ е техническа грешка в начина на изчисление, не в подадената информация, е установила проверката по прекратяване на договора между Центъра за градска мобилност към Столична община и транспортното дружество „Карат С”. Проверката е установила некоректно изчислени лихви, от които Общината е щяла да бъде ощетена с около 2,6млн. лв. Реалната сума на дължимите лихви е в размер на 632 хил. лв. за периода от 1 януари 2012 година до 30 юни 2012 година.

Била е нарушена нормалната субординация в Центъра за градска мобилност и справките не са били подписани нито от тези, които са ги правили, нито от тези, които са ги проверили, уточни тя. Вероятно там заповедите се дават устно и не са спазени правилата и процедурите, недопускащи грешки и злоупотреби. Фандъкова подчерта, че скандалът е политически.

По думите на Фандъкова, тук става въпрос за грешка с огромни размери, които представляват опит за ощетяване на Общината.

В момента се извършват проверки на десет структури в Столична община”, каза Фандъкова.

Тя посочи, че прекратяването на договора между „Карат С” и ЦГМ, за съжаление ще започне отначало. „В сферата на транспорта има много интереси, но аз не искам и няма да позволя общественият интерес да бъде заменен с корпоративен, заяви кметът Фандъкова. Тя съобщи, че цялата преписка от назначената проверка на случая ще бъде предадена на прокуратурата.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: