pixel

С цифров електронен уред ще се анализира състоянието на улици в София преди ремонт

Фандъкова

Със специализирана техника – цифров електронен уред за измерване на състоянието на пътната настилка, ще бъде направено обстойно обследване на улици и булеварди в София. Целта на обследването е да се получи обективна информация за състоянието на пътната настилка и да се формулира точно заданието за извършване на ремонт.

Преговаряме с Европейска инвестиционна банка за получаването на заем в размер на 50 млн. евро, с който да можем да направим рехабилитация и изграждане на улици и булеварди. За да обосновем правилно задачата – кои са натоварените и най-нуждаещите се улици и булеварди ще направим обследването. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата на специализираната техника. Машината е собственост на Агенция Пътна инфраструктура.

На събитието присъстваха изпълнителният директор на АПИ инж.Лазар Лазаров, заместник-кметът на София Любомир Христов.

В рамките на седем дни ще работи машината и ще направи проверка на шест улици и булеварди. Ще се работи през нощта предимно, за да не се пречи на движението”, каза кметът Фандъкова.

Ще се обследват – ул.”Кумата”, ул.”Нарцис”, бул.”Никола Мушанов”, бул.”Президент Линкълн”, бул.”Сливница”, бул.”Арсеналски“.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: