pixel

Седем строителни компании с приз за цялостен принос

строителство

Източник: vestnikstroitel.bg

Специални отличия за цялостен принос към сектора за първи път тази година получиха седем строителни компании. На традиционния бал по случай професионалния празник, който се чества на Димитровден, бяха наградени и всички първенци в бранша, класирани по 12 критерии. И тази година най- високите призове връчи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Те са за „Балканстрой” АД, „Булгартрансгаз“ ЕАД, „Геотехмин“ ООД, „Главболгарстрой“ АД, „Енемона“ АД, „Станилов“ ЕООД и „Трейс Груп Холд“ АД. Това са компаниите, които вече три пъти са получавали най-голямата платинена награда. Според новия регламент на конкурса, приет с решение на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, за такива строители плакетът е за цялостен принос.

„За строителния бранш в България 2012 не беше лесна. 80 процента от строителството се дължи на обществени поръчки, а 90 процента от търговете са по оператвните програми. Един от най-големите проблеми, с който фирмите продължават да се сблъскват, е творчеството на възложителите в търговете по обществените поръчки. Предстоящата 2013 г. също не се очертава да бъде лесна. Но кризите, както знаем, идват и си отиват, а създаденото от ума и ръцете на строителя остава. Затова, уважаеми колеги, нека да се поздравим за нашия празник – Димитровден“ – заяви председателят на КСБ инж. Светослав Глосов. Той допълни, че строителите на България имат късмета да са избрали една от най-творческите професии, професията на съзиданието, а Камарата се е утвърдила като уважавана и авторитетна институция.

„През настоящата година доказахме, че когато правилата и отговорностите са ясно очертани, държавата и бизнесът могат да работят заедно. Затова ви благодаря за положените усилия и проявения професионализъм“, заяви в приветствието си министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Над 2 млрд. лв. ще осигури МРРБ на строителния бизнес през 2013 г. Започва изграждането на скоростния път София – Калотина, разширението на пътя Русе – Шумен, обходите на Габрово, Монтана и Враца, Северната тангента на София. Предстои строителството на големи язовири за питейна вода – „Луда Яна“, „Пловдив“ и „Нейковци“. Още 180 млн. лв. ще получат за благоустрояване големите 36 града“, добави тя.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: