„Чех Пласт“ ООД – лидер в производството на PVC системи

chehplast

Централният офис на Интер Керамик гр. София

Фирма „Чех Пласт“ ООД е създадена през 2000 г.  с управител  инж. Димитър Иванов.  В предприятието към момента работят 59 специалисти и работници. Дейността се развива на 5200 кв.м. собствен парцел с 1530 кв.м. застроена площ и e съсредоточена в 4 цеха: цех за PVC дограма, цех за алуминиева дограма, цех за стъклопакети и металозаваръчен цех. Фирмата разполага с офиси в градовете София и Ловеч и търговски представител в град Бургас.

От началото на 2003 г. фирмата е сертифициран производител, след като защити сертификат за качество при производство на PVC дограма Rehau в одит от австрийски и германски представители на фирмата, а от май 2009 г. е „Оторизиран Rehau партньор“. Освен в производството и монтажа на PVC дограма в годините фирмата се е специализирала в производството и монтажа на алуминиева дограма, стъклени врати и витрини, зимни градини, щори, покривни конструкции от стъкло и поликарбонатни плоскости. Продуктовата листа на фирма  „Чех пласт“ ООД не се изчерпва с посоченото. През годините се разширява и сега може да задоволи и най-претенциозните клиенти – дограма с нестандартни размери и форма (дъгообразна, триъгълна и т.н.), окачени и вентилируеми фасади от композитен материал (ALPOLIC и ETALBOND), керамика, дърво и HPL, индустриални, автоматични и гаражни врати на фирма HORMANN (Хьорман България ЕООД) са само част от асортимента на компанията. Фирмата е представител и на две чешки фирми. Първата е фирма Atrea, която е специализирана в производството на рекуператори, а втората фирма – NEVA, която предлага богат избор на слънцезащитни системи, задължителна част от пасивните и нискоенергийните сгради.

Фирмата е първата в Източна Европа, която произведе PVC дограма серия GENEO PHZ, подходяща за нискоенергийни и пасивни сгради, следвайки стандартите на Наредба № 7 за икономии на енергия. PVC профилът GENEO е изработен от високотехнологичен материал (RAU-FIBRO) с усилени влакна, даващи висока степен на стабилност на ядрото на профила. Топлоизолацията на GENEO PHZ  (Uf до 0,73 W/m²K) води до спестяване на енергия до 76% при замяна на старите дървени или пластмасови прозорци.

До месец в „Чех Пласт“ ООД ще може да бъде поръчана новата 80 милиметрова профилна система на Rehau – Synego и Synego MD, която ще бъде достоен съперник на GENEO в техническо съотношение, а като параметри и цена ще е на нивото на петкамерна 70 милиметрова профилна система Brillant Design на Rehau.

„Чех-Пласт“ ООД не пропуска професионални изложения специализирани за бранша на производителите на дограми в Нюрнберг и Мюнхен, Германия, а за сверяване на часовниците изпраща свои експерти в Солун – Гърция и Истанбул – Турция. Новостите усвояваме сред първите, което съвместно с високото качество, ни прави водещи в страната.

Фирмата е член на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ “ от 2004 г., а инж. Димитър Иванов е Председател на Управителния съвет от ноември 2007 г. В Сдружението членуват около 70 фирми от бранша, които ратуват за качествени продукти и се борят за регулиране на бранша.

Част от значимите обекти на фирмата с уникална конструкция са: Офис сграда на ф-ма Кредитреформ гр. София, Офис сграда АСМ гр. Монтана, Централният офис на Интер Керамик гр. София и разбира се нашата гордост първата нискоенергийна сграда.

Всички обекти изпълнени от фирмата – обществени сгради и частни домове няма как да бъдат изброени.

chehplast

Централният офис на Интер Керамик гр. София

chehplast

Офис сграда АСМ гр. Монтана

chehplast

Офис сграда на Кредитреформ гр. София

chehplast

Нискоенергийна сграда

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: