pixel

С Hitachi в рая на планинското колоездене

Kiesel

В средата на Зауерланд, между високи смърчове и стръмни склонове, работниците на Sebastian Tillmann Straßen- und Tiefbau GmbH създават байк парка Greenhill. Той ще се превърне в истинско бижу за любителите на планинското колоездене. Hitachi ZX175W-7 е част от екипа и е в действие навсякъде.

Единадесет пътеки с обща дължина от 14 км се извиват надолу по планината при разлика във височината над 200 метра, минавайки през тесни групи дървета и открити поляни. От пътеки за начинаещи със зелено ниво на трудност, през сини и червени маршрути, до черни пътеки за истински професионалисти, тук има всичко.

Теренът трябва да бъде силно моделиран за строителството. Върху покритата с корени горска почва по пътеките трябва да възникнат цяла поредица от препятствия: наклонени завои, рампи, маси за скокове и пропуски. По-голямата част от новоизградената пътека ще бъде направена от добре уплътнена, глинеста почва.

Kiesel

Разнообразните задачи, свързани с изграждането на байк парка, изискват разполагането на цял екип на обширната строителна площадка: камиони за транспортиране на пръст и половин дузина багери с най-различни приспособления. Себастиан Тилман, собственик на Sebastian Tillmann Road and Civil Engineering GmbH, използва пълноценно своите машини – от 8,5-тонния багер Hitachi ZX85USB със сортировъчна кофа за разчистване на проходите в тясната гора, до 26,2-тонния багер Hitachi ZX225USLC, който разчиства дърветата и отстранява корените с помощта на машина за сортиране. Той е изключително доволен и от последната си инвестиция, 17-тонния багер Hitachi ZX175W-7.

Снимки: Kiesel

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: