pixel

Проверяват блок в Карнобат за дефекти след саниране

С писмо до кмета на община Карнобат заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Деница Николова е поискала проверка на извършваните строително-ремонтни дейности на жилищен блок в гр. Карнобат.

Сградата се реновира по проект „Повишаване на енергийната ефективност в жилищния сектор в град Карнобат“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Блокът се намира на ул. „Карнобатска комуна 1А“.

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството е получена жалба, в която се изразява недоволство от начина на саниране на блока.

Сградата все още не е въведена в експлоатация и ремонтите по нея не са приключили.

Обновяването на три етажната сграда с партер е започнало на 14 юни тази година. Стойността на ремонтите е 288 хил. лв.

По информация на община Карнобат, строителната фирма ще предприеме мерки по отстраняване на проблемите.

Резултатите от проверката се очакват до средата на месец януари 2019 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: