pixel

Държавата отказа да събори небостъргача „Златен век“

Zlaten vek

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е отхвърлила в петък следобед искането на районния кмет на “Лозенец” Константин Павлов за събаряне на небостъргача “Златен век”. Аргументът на строителния контрол е неприключилото дело по казуса, чийто етап е пред окончателно произнасяне на Върховния административен съд (ВАС).

Делото обаче е насрочено до края на март 2020 година. Така че казусът няма да бъде решен в бъдещата половин година.

Извън съдебната процедура ДНСК отхвърля искането на районния кмет, защото смята, че строежът не е незаконен, а е извършван с нарушения.

„След приключване на съдебното производство на ВАС, с влязъл в сила съдебен акт, ДНСК ще предприеме съответните законосъобразни действия“, се казва в съобщението на строителния контрол. В него се допълва, че строежът е спрян ефективно от средата на април тази година.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: