pixel

С 15% се увеличиха продажбите на жилища

rust imoti

С 15% са се увеличили сделките с жилища от януари до края на март 2014 г. в сравнение със същия период на миналата година, отчитат от агенция „Бългериан Пропертис”. „Запитванията са нараснали с 30%, което дава индикации и за активни следващи месеци за имотния пазар в столицата”, допълва Полина Стойкова, оперативен директор на компанията.

Акцентът продължава да е върху жилищния сегмент. За района на София, особеното е, че 18% от запитванията са за къщи. По отношение на продажбите на апартаменти, най-много реализирани сделки има в кварталите Витоша и Младост при цени между 600 и 750 EUR/кв.м в зависимост от степента на завършване на имотите.

„Средната цена на продадените апартаменти в София за първото тримесечие на 2014 е 730 EUR/кв.м. Тя остава без изменение спрямо 2013 г. Най-купувани са апартаментите до 50 000 EUR, както и тези в луксозния сегмент на цени над 120 000 EUR”, допълват анализатори.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: