pixel

С 1000 лева по-евтина газификация за 21 000 домакинства във Варна

Овергаз

Източник: cross.bg

Близо 21 000 варненски домакинства са разположени на територията на изградените от Овергаз 135 километра газова мрежа в града. До края на годината всяко едно от тях ще спести 1000 лева от първоначалната инвестиция за газификация, ако избере синьото гориво за свой енергоизточник.

Това е възможно, след като отпадна досега необходимото разрешително за строеж на сградни газови инсталации в жилищни блокове и къщи. До момента то костваше на варненците, желаещи да се газифицират, 200 лева. Останалата част от отстъпката поема Овергаз, като до декември 2012 година промоционалният пакет на компанията пести още 500 лева от таксите за присъединяване и консумация на природен газ и 300 лева за проучване, проект на вътрешна газова инсталация и свързване към сградна газова инсталация. До края на годината те ще се извършват напълно безплатно за потенциалните битови клиенти на газовото дружество в морската столица.

До момента синьо гориво във Варна потребяват близо 2000 домакинства. Тяхното решение да заменят нафтата и електричеството с природен газ им позволява сигурно и удобно да контролират потреблението си и ежемесечно да икономисват от сметките си за отопление. Само за първите шест месеца от началото на 2012 година битовите абонати на Овергаз в морския град спестиха близо 330 хиляди лева, защото избраха икономичното гориво.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: