pixel

Русенци протестират заради неосъществен проект за канализация

kanalizatsia ruse

Протестиращите от двата русенски квартала “Средна кула“ и “Долапите“ направиха ритуално погребение на проекта за канализацията на домовете им. Русенците запалиха и свещи пред сградата на областната управа, в която се състоя срещата им с ръководителя на Управляващия орган Спиридон Александров и заместник-министъра на екологията Дин Онбаши, предаде БГНЕС.

Хората останаха крайно неудовлетворени от получените отговори на въпросите им кога най-после ще се случи проектът и ще имат нормална канализация.

И Александров, и Онбаши обясниха, че има предоговаряне със 162 процента на ОП „Околна среда“ за периода 2007-2013 г., и русенският проект, заедно с още 26, няма сключен договор за финансиране.

Единственият вариант е той да бъде реализиран приоритетно след договарянето на новата оперативна програма и реализацията му да започне през 2015 г.

Жителите на двата квартала обаче не чуха други варианти за финансиране в по-ранен период и заявявайки, че не вярват на обещания, напуснаха срещата.

Те са категорични, че ще продължат с протестите си и блокирането на пътя Русе-Бяла всяка вечер.

Заявиха също така, че вече няма къде да копаят нови септични ями. Молят се само да не се случи някое нещастие, тъй като дупките от пропаданията по улиците и край къщите се появяват буквално за една нощ.

Защото тогава наистина някой ще трябва да понесе отговорността от забавянето на проекта, който се чака вече години.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: