pixel

Ремонтът на моста на ”4-ти км” започва до април

most-chetvurti-km

Ремонтът на моста на “4-ти км“ в София започва до края на март. Движението няма да бъде спирано изцяло, а ще е първо в едното, после в другото платно. Това съобщи пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите й, ремонтът ще е свързан със затруднения в движението, но „наистина е важен“.

„Миналата година имаше отломки, които падаха от моста, така че от гледна точка на сигурността, е изключително важно да направим тези съоръжения”, допълни Фандъкова, цитирана от БТА.

Ремонтът на бул. „Цариградско шосе“ от бул. „Г. М. Димитров“ до бул. „Ал. Малинов“ ще продължи до края на лятото.

Ще бъде направено цялостно саниране на надлезите при „4-и километър“ и „Ал. Малинов“. Работите включват фрезоване, преасфалтиране, ремонт на дефектите по пътната основа и запълване на пукнатините. Ще се правят нови бордюри и тротоари.

Столичният кмет провери строително-монтажните работи в подлеза на „Орлов мост“, които започнаха на 24 февруари. Реконструкцията на подлеза струва 165 000 лв. и ще приключи до края на март.

Пешеходците вече могат да минават през подлеза на „Орлов мост“. Почистена е каменната облицовка по пода и стените, каналите и шахтите, направена е мраморна облицовка по нишите, пренаредени са гранитните стъпала, поставена е кабелна мрежа, монтиран е окачен таван, кошчета за смет, видеонаблюдение, осветителни тела.

„Разчитаме на съзнанието на гражданите да пазят подлеза, защото ремонтът е направен с техните пари“, отбеляза Йорданка Фандъкова.

Тя каза, че през тази година Столичната община ще ремонтира общо 20 подлеза в столицата, сред които тези на булевардите „България“ и „Ботевградско шосе“.

До края на март предстои да започне подмяната на настилките при входа на „Борисовата градина“ и езерото „Ариана“, информира още Фандъкова.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: