pixel

Бургазлии против жилищна сграда в к-с ”Лазур”

lasur-burgas

Бургазлии написаха гневно писмо до кмета Димитър Николов и председателя на Общински съвет Костантин Луков срещу изграждането на жилищна кооперация в к-с „Лазур“.

В жалбата си потърпевшите от бл. 12, 78 и 82 в „Лазур“ твърдят, че Община Бургас не е дала никаква информация за промяна на статута на ПУП-а. Никой от живущите не е присъствал и на обществено обсъждане за бъдещето на тази част от комплекса.

Хората казват, че предстоящият строеж ще се издига на височина от 64 метра и ще се бъде разположен между улиците „Димитър Димов“ и „Поморие“, на мястото на паркинга срещу Флората. По думите им по този начин сградата би запушила всички останали, като буквално няма да има въздух за никого наоколо.

„Особено сме притеснени от архитектурна гледна точка – как на първа линия ще се издигне подобно недоразумение. Имайки предвид построените сгради срещу Пантеона, изводът сам се налага. Призоваваме за Вашата намеса, за да не се превърне градът ни в поредното бетонно гето“, се казва още в жалбата.

Недоволните са категорични, че няма да оставят нещата така. Ако не бъдат чути исканията им за отмяна на въпросния строеж, се заканват да потърсят помощта на медиите и омбудсмана на България.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: