pixel

Плаващи къщи със спални под водата строят в Дубай

dubai

Луксозният и изключителен Дубай, който в света на иновациите и идеите е пред останалия свят, ще има квартал с подводни къщи.

Всъщност става дума за плаващи домове, частично разположени под водата, пише „Сега“.

Във Floating Seahorse ще има общо 45 такива плаващи къщи, от които 35 вече са продадени. Всяка къща струва 1,8 млн. долара.

Проектът е създаден от водещи европейски архитекти в съчетание с известния островен проект The Heart of Europe, който обединява най-доброто от европейския дизайн.

Всеки „плаващ дом“ ще има три нива за живеене – един под водата, един на нивото на морето и една горна палуба. Спалните и баните ще са под водата, което ще позволи уникален прекрасен изглед към морския живот.

Цялата структура ще бъде изградена от най-модерните елементи. Ще бъде създаден и изкуствен бариерен риф.

По график къщите ще са готови в края на 2016 г.

dubai

ьижьаожьаож

dubai

яаоьяаоьяа

dubai

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: