pixel

Все по-често търсим жилища под 50 кв.м.

imot

С 11% се е увеличило търсенето на маломерни апартаменти (под 50 кв.м) от началото на годината. Най-голям обаче остава делът на клиентите, които предпочитат да купят жилище с площ между 50 кв.м и 80 кв.м, споделят своите наблюдения от агенция Arco Real Estate. Този тип клиенти съставляват 44% от желаещите да купят подобен имот. Около 30% се насочват към придобиването на апартамент с площ от 80 кв.м до 120 кв.м.

imot

Масово се търсят жилища в ценовия диапазон от 30 000 EUR до 50 000 EUR и от 50 000 EUR до 80 000 EUR. Намалява броят на клиентите, които предпочитат имоти на цени между 80 000 EUR и 120 000 EUR. Без промяна остава броят на търсещите апартаменти над 120 000 EUR. Данните са за втората половина на 2013 г., уточняват от Arco Real Estate.

Друга тенденция, която се наблюдава от второто шестмесечие на миналата година, е търсенето на по-големи жилища под наем. Ако преди акцентът беше върху намирането на имоти с площ между 50 кв.м и 80 кв.м, то вече на първо място е групата наематели, които искат да живеят в по-големи имоти с площ между 80 кв.м и 120 кв.м., уточняват брокери. Тази тенденция рефлектира и върху месечния наем, който също бележи ръст. Основната част от клиентите са били готови да плащат на 250 EUR на месец.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: