pixel

Нова търговска сграда вдигат на Русенския пазар

pazar

Общинският съвет в Русе прие предложение за изграждането на търговска сграда за промишлени стоки на територията на Централен общински пазар.

Предложението бе подадено от управителя на общинското търговско дружество „Общински пазари“ ЕООД Кунчо Кунчев.

Стойността на предвиденото изграждане, като втори етап, е 340 000 лв. и ще се извърши със собствени финансови средства на дружеството, съобщи topnovini.bg.

Новата сграда ще е с метална конструкция в две едноетажни търговски крила.

Всеки от двата етапа, включва изграждането на 20 нови магазина с модерен вид и нова инфраструктура и инсталации, дограма на цялата фасада, топло-изолирани външни стени, пестящи енергия за отопление, енергоспестяващо осветление, нови настилки в обектите и навесната част и ролетна щора на фасадата към алеята.

Всеки обект е с навес пред магазина за разполагане на допълнително количество стоки и извършване на търговска дейност и на открито, нещо с което са свикнали и клиентите, и търговците на пазара, се казва в предложението. Всички съществуващи на терена дървета се запазват, както е предвидено в проектната документация.

През 2015 г. завърши първият етап от изграждането на модерна едноетажна постройка, предназначена за пазарна търговия, като всички готови обекти имат наематели и вече работят.

След цялостното завършване на проекта ще се обособят две търговски крила, като всяко от тях включва 20 нови магазина с модерен вид и нова инфраструктура и инсталации.

Предвидено е в бъдеще да се изгради централен корпус, покриващ обособена вътрешна пешеходна зона в средата, което е залегнало в техническия проект и документация, и разрешение за строеж.

Предвижда се възвръщаемост на инвестицията в рамките на 7 години благодарение на разширяване на търговските площи, възможността за привличане на нови наематели и подобряване на общия вид на най-голямото открито търговско средище в гр. Русе.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: