pixel

Една електроцентрала може да има и красива инфраструктура

инфраструктура

В Северна Америка електроцентралите и съоръженията за третиране на отпадъци са проектирани от инженери така, че да изглеждат плашещи, грозни и често са заобиколени от огради с бодлива тел.

Но Монреал не е като повечето градове в Северна Америка, тук компанията Les Architectes FABG обгръща три аварийни генератора с мощност 1,5 мегавата в стъкло и варовик. Избрана е топ локация в средата на университета „Макгил“.

Според изданието v2com „Това е част от мултидисциплинарен интегриран проект, съчетаващ исторически изследвания, архитектура, инженерство, ландшафт и градска акустика, за да формулира чувствителен отговор на проблем, който не може да бъде ограничен до утилитарни съображения.“

инфраструктура

„Проектът се фокусира върху основното присъствие на планината, като драматизира топографията на обекта. Въпреки че това е техническа инфраструктура, ние настоявахме сградата да се третира като павилион, който може да помогне за подобряване на качеството и спецификата на кампуса на университета.“

„Генераторите са инсталирани в стъклен павилион, разположен върху гранитна основа“.

инфраструктура

Навсякъде другаде в Северна Америка щяха да изкопаят голяма дупка и да я покрият с бетон. Вместо това Ерик Готие и Марк Паради от Les Architectes FABG направиха инфраструктурата наистина красива.

инфраструктура инфраструктура инфраструктура инфраструктура

 

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: