pixel

Компактни режещи инструменти за работа с една ръка

Kress

Според Positec акумулаторните инструменти с безчетков мотор осигуряват не само 25% по-голяма мощност и 50% по-дълго време за работа в сравнение с конвенционалните модели, но имат и по-компактен дизайн. Това е от съществено значение, особено при рязане в ограничени пространства.

За прецизно рязане 20-волтовата гама на Kress включва мини циркуляр, а за бързи и груби разрези при демонтажни работи – компактен саблен трион. Благодарение на ниското им тегло и тънкото им тяло те могат да се управляват с една ръка.

Мини циркуляр: регулируема дълбочина и ъгъл на рязане

Мини циркулярите, като например KUE11 на Kress, са подходящи за прецизно рязане дори в ъгли или тесни места, например за изрязване на ключове за осветление, отстраняване на дефектни плочки или за рязане под наклон за монтиране на котлони или вентилационни решетки. Той е проектиран за режещи дискове с диаметър на острието 140 mm и диаметър на отвора 20 mm. Благодарение на високата скорост от 6900 оборота в минута, светодиода, който осветява линията на рязане, и включения в комплекта ограничител за рязане се постигат равномерни и прецизни разрези. В комплекта е включен адаптер за свързване на система за прахоулавяне. За наклонени срезове опорната плоскост може да се фиксира между 0 и 45°. При 90° мини циркулярът постига дълбочина на рязане от 51 мм, а при 45° – 35 мм. Потребителите могат да настроят ъгъла и дълбочината на рязане бързо и лесно с помощта на плъзгащия се превключвател. Смяната на режещия диск се извършва с помощта на блокировката на шпиндела и шестоъгълния ключ, включени в окомплектовката. С подходящите дискове – в комплекта е включен твърдосплавен TCT диск – мини циркулярът реже метал, плочки, дърво и PVC. Електронната спирачка и гумираната дръжка осигуряват безопасна и удобна работа.

Kress

Безчетковият 20-волтов мини циркуляр се предлага с две батерии и зарядно устройство (KUE11) или като базова версия без батерии и зарядно устройство (KUE11.9). Доставката включва 140-милиметров циркулярен диск TCT 24 T, шестоъгълен ключ, ограничител за рязане, адаптер за прахосмукачка и куфар за пренасяне.

Компактен саблен трион: регулируема скорост

При демонтажните работи основна роля играят срезовете близо до ръба и до съответните повърхности. Тук сабленият трион KU00.91 на Kress демонстрира силни си страни. Благодарение на компактния си дизайн и ниското тегло той може да се управлява и с една ръка. С дължина на хода от 26 мм и плавно регулиране на скоростта до 3 000 об/мин той постига бърз напредък на работата при максимален контрол на рязането, като свежда до минимум заклинването и отката. Освен скоростта, дълбочината на рязане също може да се регулира според съответния материал. Тя може да се променя чрез регулируемата направляваща обувка и реже дърво с дебелина до 200 мм, а стомана – до 16 мм. Режещият диск – в обхвата на доставката са включени режещ диск за дърво и метал – може да се сменя без инструменти. Компактният саблен трион е лесен за работа благодарение на антивибрационната технология, гумираната дръжка и светодиодната светлина с функция за предварително осветяване, която е насочена към зоната на рязане. За дълъг експлоатационен живот 20-волтовият инструмент е оборудван с метална скоростна кутия и плавен старт за защита на батерията.

Безчетковият 20-волтов компактен саблен трион KU00.9 е съвместим с 20-волтовите батерии Krosspack KAB21 (4,0 Ah) и KAB24 (6,0 Ah), както и със зарядното устройство KAC21. Обхватът на доставката включва 1 режещ диск за дърво, 1 режещ диск за метал и здрав калъф за съхранение и транспортиране.

Освен ръчни циркуляри и саблени триони, 20-волтовата гама на Kress включва и прободни триони, ударни бормашини, винтоверти, ударни гаечни ключове, перфоратори и комбинирани чукове, ъглови и орбитални шлайфове, мултифункционални инструменти, осветителни тела и вентилатор за работилница.

Снимки: Kress

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: