Откриха пътя Бургас-Малко Търново

Бургас-Малко Търново

Източник: vestnikstroitel.bg

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откри  рехабилитирания път Бургас-Малко Търново.

Отсечката е дълга 62 км. Строително-монтажните работи са на стойност 34 млн. лв., като финансирането е със средства от Световната банка.

„Въпреки трудностите правителство намери сили и възможности да рехабилитира участъка, цялостен ремонт на който не е правен от 1972 г.“ – каза министър Павлова. Тя пое ангажимент до края на годината да бъде завършена рехабилитацията и на пътя Царево-Ахтопол.

Регионалният министър съобщи, че 10 дни преди изтичането на предвидения по договор срок за изпълнение в експлоатация е пуснат пътният възел на автомагистрала „Тракия“ при Карнобат.

Павлова присъства и на откриването на новия Общински исторически музей в Царево.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: