pixel

Уникален мост откриват в Швейцария

мост

Източник: novini.bg

В Швейцария ще бъде открит най-високо издигащият се висящ мост за пешеходци, предаде БТА.

Мостът е с дължина 91,44 метра и е построен на височина от 3041 метра над морското равнище в района на връх Титлис, в Централна Швейцария.

Преминаването по моста, от който ще се откриват главозамайващи гледки над бездни и върхове, ще е безплатно. Цената на съоръжението е 1,3 милиона швейцарски франка.

Мостът е построен по повод 100-годишнината от откриването на лифта, свързващ съседните градове Енгелберг и Гершниалп, заработил през януари 1913 г. Стоманата и бетонът за висящия мост са били доставени с лифтове и хеликоптери.

При обилни снеговалежи съоръжението ще спира да работи за няколко дни, казват инженерите, които са го проектирали.

швейцария

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: