pixel

Нов жилищен комплекс в Търново за 16 млн. лв

търново

Източник: borbabg.com

Втори голям комплекс започна да строи един от най-големите предприемачи в региона Илия Илиев. Компанията му „Илстрой” направи първа копка на новия жилищен район, който ще носи красноречивото название „Боляри”. Илиев вече изгради и пусна комплекс „Слънчев дом”, който е подобен и също е с цялостна инфраструктура, включително детска градина, паркинги, паркове и зони за отдих. „След кризата това е бъдещето на строителството – не обекти на парче, а райони с цялостна инфраструктура и удобства, каквото например е паркирането”, коментира специално за „Борба” Илиев.

Близо 16 млн. лв. инвестиция поглъща новият комплекс, който ще се простира на площ от почти 60 дка на мястото на бившите бараки в южната част на кв. „Картала”. Според Илия Илиев той включва общо 14 големи жилищни сгради с почти 2 хиляди квадратни метра разгъната застроена площ всяка. „За собствена сметка изграждам улици, паркове и гаражи, както и цялостната инфраструктура, която после предоставям на Община В. Търново”, обясни Илиев.

Според него в района ще живеят почти 500 семейства. Нарочно е подбрано и името, тъй като в тази част на града се разкрива „болярска” гледка към Царевец и Арбанаси.

За изграждането на новия обект ще бъдат отворени и около 50 нови работни места. До момента чрез компанията си „Илстрой” Илиев е направил над 2100 апартамента, което му гарантира сертификат за инвеститор I клас с преференции при данъчните, местната и централна власт.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: