pixel

„Оргахим“ става на 118 години

Orgachim

Най-дълго съществуващата, работеща и до днес компания за производство на бои и лакове в България – „Оргахим“ АД – днес навършва 118 години от създаването си.

В първия мартенски ден на годината ръководството на предприятието отчита износ за над 30 държави през последните 15 години по света и най-голям дял от българския пазар.

За миналата година дружеството е произвело над 30 милиона кг. продукция: бои за стени и тавани, за дърво и метал, мазилки и др.

Momchil-Boyadjiev„Оргахим“ е един от флагманите на промишлената традиция в България и ние сме горди да поздравим с годишнината хилядите работили и работещи в нашето предприятие, както и милионите потребители в страната“, каза Момчил Бояджиев – изпълнителен директор на „Оргахим“ АД.

Компанията е амбицирана през тази година да разкрие нови работни места и да разшири пазарния си дял. След 118 години „Оргахим“ продължава да търси най-новите технологии и да прилага най-високите екологични стандарти.

„Оргахим“ АД е създадена през 1901 г. и днес е една от най-големите и иновативни химически компании в Югоизточна Европа. Произвежда 3250 продукта вододисперсионни бои, декоративни мазилки, грунд, емайллак, лакове за дърво, масла, специализирани индустриални продукти и продукти за авторепаратура. Компанията е лидер на българския пазар в сектор „Тониране“, с близо 300 машини за тониране в цялата страна. Брандове на „Оргахим“ са Наmelekon, Mefisto, Casa Bella, Protecta, Spirit, Timmer и Леко.

Оргахим

Оргахим е предприятие с над 100 годишна история. Продуктовата гама включва - бои, лакове, емайллакове, грундове, лепила, електроизолационни лакове, смоли, мазилки, сухи смеси, подови покрития термо- и хидроизолации. Около 30 процента от производството е насочено за задоволяване нуждите на потребителския пазар, останалите покриват промишления пазар. Дружеството е единствен производител в страната на анхидриди и най-голям производител на пластификатори и алкидни смоли.

Прочетете също: