pixel

Лот 4 от АМ „Тракия“ ще бъде завършен в срок

тракия

Източник: cross.bg

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров се срещна в Казанлък с представители на 21 фирми, наемодатели на техника, които имат претенции за неизплатени суми от основния изпълнител на лот 4 от магистрала „Тракия“ – Сдружение „Тракия IV“ ДЗЗД. Това съобщи пресцентърът на пътната агенция.

Агенцията своевременно разплаща към изпълнителите дължимите по договор суми за изпълнените от тях и приети от възложителя строително-монтажни работи на обекти, финансирани от ОП „Транспорт“ 2007-2013 г., пише в прессъобщението. На изпълнителя – Сдружение „Тракия IV“ ДЗЗД, АПИ е разплатила всички дължими суми. Последното плащане е от 30 януари 2013 г. Тогава са преведени 10 384 151,50 лв.

Днес за пореден път АПИ е влязла в ролята на медиатор между изпълнителя, с който има сключен договор след открита процедура по ЗОП, и наемодателите на техника, се отбелязва в прессъобщението. Въпреки че не е страна по договорите, между основния изпълнител и наемодателите, агенцията се е включила в разговорите между тях. Целта е в максимално кратък срок основният изпълнител и неговите наемодатели да постигнат споразумение за поетапно плащане на извършените и фактурирани услуги.

От Сдружение „Тракия IV“ ДЗЗД са информирали, че водят разговори с банки за отпускане на кредит, за да започнат разплащанията на задълженията.

Лазар Лазаров е подчертал, че въпреки забавянето, което се отчита в момента на обекта, при добра организация от строителя – Сдружение „Тракия IV“, лот 4 от магистрала „Тракия“ може да бъде завършен в договорения срок – 30 май 2013 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: