pixel

Специална отстъпка за топлоизолационни плочи Multipor на Стройко 2013

Ytong

На щанда си на специализираното строително изложение СТРОЙКО 2013 Ксела България, производителят на Ytong, представя най-новите си продукти от серията Ytong и минералните топлоизолационни плочи Multipor.

41-о издание на специализираното строително изложение отваря врати за посетители на 16 октомври от 10 ч. и ще продължи до 22-ри. Щандът на Ytong и Multipor ще бъде на разположение в централното фойае на Националния дворец на културата в София (НДК). Там специалистите на Ytong ще отговарят на всички зададени въпроси и ще дават професионални решения за вашия дом.

Специално за изложението, от Ксела България са подготвили 15% отстъпка при покупка на минерални плочи Multipor.

Ксела България

Multipor е отличен заместител на класическите топлоизолационни материали при изграждане на топлоизолационни системи,  при саниране на стари сгради или при новостроящи се нискоенергийни или дори пасивни къщи.

В световен план Ytong е водещ модерен материал в енергоефективното строителство. При експлоатация на жилища, изградени с продуктите Ytong, разходите за отопление и охлаждане са значително по-малки поради добрата топлоизолация, а това означава по-малко емисии въглероден двуокис в атмосферата.

Ytong в България
Производство на Ytong в България започва през 1994 г. Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. Ytong се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, варовик, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. Ytong е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради.

Multipor се произвежда в Германия от 2004 г. и за този период са изолирани повече от 4 млн. кв.м площ.
През Септември 2012 г. Ксела България започна производство на новите минерални топлоизолационни плочи Multipor в завода на фирмата в гр. Добрич като това е единствената производствена база в света, освен заводите в Германия. Новите топлоизолационни плочи Multipor съчетават в себе си свойства, непостижими от никой друг изолационен материал – твърда структура, пожароустойчивост и паропропускливост. Новият материал е подходящ за вътрешни и външни изолации, както и за изолация на тавани на подземни помещения и гаражи. За производството на минералните плочи се използват само екологично чисти суровини при нисък разход на енергия.

Xella International GmbH е една от най-големите компании за строителни материали на немския и европейския пазар със седалище в Дуисбург, Германия. Xella International осигурява работа на над 6 700 сътрудници в 90 завода в 19 страни по света.
Xella International продължава да разширява своята дейност, като заводи за производство на Ytong вече са открити и в близост до Москва, Пекин, както и в Мексико.

Източник: Ytong

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: