pixel

Инвестициите във ВЕЦ ще надминат $75 млрд. през 2020 г.

вец

Световният пазар на водноелектрическа енергия ще продължи да се разширява през следващите седем години благодарение на силния растеж в Азиатско-тихоокеанския регион. Общият капацитет ще надмине 1400 GW до 2020 г.

Това е заключението на нов анализ на GlobalData, която прогнозира, че в световен мащаб общият капацитет на ВЕЦ ще се увеличи от 1 065 GW през 2012 г. до 1 407 GW през 2020 г. Това означава комбиниран годишен темп на растеж от 3,5 на сто.

В доклада се прогнозира, че общите инвестиции в сектора ще достигнат 75 млрд. долара между 2012 и 2020 г. , в резултат на голям брой нови проекти в Азиатско-тихоокеанския регион.

Китай ще продължи да доминира на пазара – страната се очаква да се похвали с нови 147,3GW нов капацитет до 2020 г. Индия ще добави 23,2GW капацитет, а Индонезия ще се включи с 9.4GW.

В доклада обаче се прогнозира, че ръст ще има и на по-развитите пазари в Северна Америка и Европа, където се очаква общият капацитет да достигне 271GW и 197GW съответно.

Водноелектрическите проекти често са противоречиви, тъй като изискват големи площи земя, но те остават една от най-популярните форми на чиста енергия. GlobalData заяви, че технологията вероятно ще продължи да се разглежда от инвеститорите като по-малко рискова от други технологии за възобновяема енергия.

Анализаторът на GlobalData Ввати Сингх заяви, че ВЕЦ е вече са утвърдени като един от основните източници на чиста енергия.

„Въпреки, че изкопаемите горива доминират производството на електроенергия в целия свят, повече от 60 страни използват ВЕЦ за посрещане на повече от половината от енергийните си нужди“, коментира Сингх. „Технологията е най-популярният не-замърсяващ околната среда източник на електрическа енергия“.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: