pixel

Русе стартира важни инфраструктурни

ruse infrastrukrurni proekti

Според кмета на Русе Пламен Стоилов 2016-а е била годината на организацията за бъдещата работа по важните инфраструктурни проекти. Тяхното начало ще бъде поставено след няколко месеца, съобщи Стоилов по време на традиционната в края на годината пресконференция.

По думите му планирането е изпълнено, в ход са всички проекти и процедури, заложени в програмата за управление, като около 100 млн. лева са гарантираните инвестиции през идната година.

Един от най-важните проекти е „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ на стойност 16 860 657,16 лева.

Осъществяването му ще доведе до рехабилитация на пешеходните зони по четири улици, които ще свързват централната градска част с кея, а крайбрежната зона ще се превърне в предпочитано място от русенци и гости на града.

По проект предстои да се осъществят ремонт на пет сгради от образователната структура, изграждане на спортни площадки, облагородяване на дворни пространства и внедряване на мерки за енергийна ефективност.

През 2017 г. ще започне поетапно и ремонтът на уличната мрежа в града, който ще продължи няколко години.

Ще бъде подменено изцяло уличното осветление в Русе и в малките населени места в общината, като това трябва да стане до 2019 година.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: