pixel

20 милиона евро ще предостави на българския бизнес Международната инвестиционна банка

финансиране

Източник: cross.bg

20 милиона евро ще предостави на българския малък и среден бизнес Международната инвестиционна банка, която се намира в Москва. Кредитният ресурс се отпуска за период от 7 години.

Като акционер в Международната инвестиционна банка, България е сред инициаторите за промяна в нейната финансова стратегия, която предвижда предоставяне на целеви кредитни линии на националните банки за развитие. Така българските производители ще имат достъп до този изгоден кредитен ресурс от 20 милиона евро чрез българската Банка за развитие, каза за БНР Венцислав Стефанов – ръководител на управление „Съкровищни операции“ в Международната инвестиционна банка

При активната помощ и съдействие от страна на Министерството на финансите, банката ще предоставя и ще поддържа сделки, свързани с развитието на малките и средни предприятия на територията на Република България, а също така ще участва пряко в инвестиционни проекти чрез влизане в капитала на компаниите. Банката ще съдейства и ще търси банки-партньори на територията на България при осъществяването на своите инвестиционни намерения за подкрепа на българската икономика.

Международната инвестиционна банка е създадена през 1970 г. от страните в бившия Съвет за икономическа взаимопомощ, предаде бнр. Днес нейни акционери са България, Словакия, Чехия, Румъния, Виетнам, Куба, Монголия и Русия.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: