pixel

Apple си строи екозавод в Аризона

apple

В контекста на намеренията на Apple да изтегли част от производството си от Азия в САЩ, компанията започва строителство на завод в град Мейса (Аризона). Особеното при него ще бъде, че напълно ще функционира на базата на възобновяеми енергийни източници.

Проектът се оценява на 578 млн. USD, а реализираното му е поверена на компанията GT Advanced Technologies. От Apple не уточняват както точно ще произвеждат в новия завод. Започнати обаче коментират, че производствената база ще се специализира в производството на компоненти от сапфирено стъкло, които широко се изпълват в продуктите на Apple и по-конкретно на iPhone.

В компанията ще работят около 700 служители.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: