В Канада наблягат на „активни къщи“

канада

Модерните архитекти от Торонто Superkul са проектирали първата в Канада „активна къща“ за Great Gulf Construction. Очарователната къща от семеен тип намалява консумацията на енергия и използва естествена вентилация и осветление, за да се създаде здравословна среда у дома. Тази чудесна къща може да накара канадците да настояват за въвеждането на стандарти за активни домове.

Модерният дизайн контрастира с традиционно оформения прототип на активна къща в Северна Америка. В Торолд, Онтарио,  дървесните облицовки, аеродинамичният скатен покрив и големите прозорци се комбинират така, че да се получи желаното минималистично жизнено пространство. Домът изпъква сред своите съседи, без да изглежда „не на място“. Използването на високи прозорци капандурите е ограничено и добавя своя принос към ненатрапчивия съвременен вид.

активни кащи

Функционалните елементи в дома включват малоструйни душове и смесители, LED осветление, вградена система за събиране на дъждовна вода, контрол на климата, естествено осветление и естествена вентилация. Всичко може да бъде управлявано чрез IPAD или iPhone.

Системата за дъждовна вода има вода потенциал за икономия на 35% вода въз основа на годишните валежи в Онтарио, съчетани с площта на покрива и броя на хората, които живеят в къщата. Соларни термални панели плюс, природен газ и електроенергия от Bullfrog Power гарантират, че 100% от топлината и електричеството са от възобновяеми източници. Над 50 на сто от материалите в къщата могат да се рециклират.

Строителството е отнело точно една седмица, тъй като дървената рамка е предварително изработена и „сглобяема“.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: