pixel

Пореден протест в защита на Пирин

банско

Източник: cross.bg

Пореден протест в защита на Пирин се организира за днес в социалните мрежи. Демонстрацията е насрочена за 19 часа на Орлов мост. В същото време стана ясно, че кметът на Банско е готов да инициира местен референдум за бъдещето на Пирин.

Недоволството на организаторите на протеста е към министъра на Околната среда и водите Юлиан Попов, от когото протестиращите настояват да спре промените в Плана за управление на националния парк. Екозащитниците дадоха ултиматум на министъра да спре спорните промени, да санкционира фирмата-концесионер и да уволни заместника си Евдокия Манева. Ако днес недоволните граждани не получат задоволителен отговор на своите искания тази вечер ще излязат на „Орлов мост“, информира нова тв.

В същото време кметът на Банско Георги Икономов обяви, че ще предложи да се проведе местен референдум по въпроса със ски-зона Банско и Добринище. Икономов държи да бъде чут гласът на гражданите на общината и да бъде сложена точка на атаките от страна на „псевдоеколозите“, както и на всякакви спекулации по този изключително важен за развитието на региона въпрос.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: